EDUKACIJE

Jasminka Grunčić portraitJasminka Grunčić

Setite se vašeg prvog dana na prvom radnom mestu. Kakva su vaša sećanja? Koga ste prvo videli, šta su vam kolege rekle, kako ste se osećali? Ako ste nakon izvesnog vremena promenili okruženje, situacija je bila verovatno za nijansu drugačija. Ipak, sve je krenulo ispočetka: prilagođavanje, upoznavanje i učenje.  

 

Svako od nas je završio neku školu. Možda imamo sreće i radimo posao za koji smo se školovali dugi niz godina, a možda radimo sasvim nešto drugo od onoga o čemu smo kao deca maštali. Sve u svemu - živimo u XXI veku. U okruženju su promene svakodnevne. Tehnološki razvoj je danas doživeo svoj vrhunac. Da bi mogli da pratimo ovu tendenciju,  važno je da ulažemo i u sopstveni razvoj. Važno je da  se i mi menjamo i prilagođavamo. Važno je da se razvijamo u znanju i u veštinama. 

 

Pitam se, da li su nas u toku školovanja naučili, kako da komuniciramo sa šefom i sa kolegama, kako da razgovaramo sa klijentima, kako da prodamo naše proizvode i usluge? Kako da od ideje dođemo do realizacije, kako da postavimo ciljeve i da ispitamo: da li su to uopšte naši ciljevi? Sve su to poslovne, a u nekim delovima i socijalne, odnosno komunikacione veštine. Razvoj tih veština je životna investicija. 

 

A ulaganje u sebe je najveći izazov, zar ne?

 

 

 

 

 

Mišljenje polaznika

VG klub - saznajete drugačiji ugao posmatranja

Šta znači prisustvovati VG treningu? To znači: slušati, čuti nove stvari, ponoviti one koje znamo, saznati za drugačiji ugao posmatranja, izneti svoja iskustva i mišljenje, čuti druga iskustva, razmisliti, unaprediti sebe... Sve to mi je veoma važno, cenim ovu priliku i istovremeno , zahvaljujem na istoj.

 

Vesna Nikolovski, član VG Kluba

.
Teme koje se bave savremenim pitanjima

 

Teme VG Kluba su interesantne i bave se savremenim pitanjima. Meni se otvorio jedan drugi svet u oblasti komunikacije. Preporučujem! Dođite na jedan susret i vratićete se po još infomacija.

 

Melinda Mališić, član VG Kluba 

.