Frissítsd fel a vállalkozásod marketingjét 12 lépésben!

(A szöveget a „smallbiznistrends” oldalon található cikk ihlette, a tartalom és a példák saját forrásból származnak.)

 

Egy vállalkozás marketingterületét a vállalkozónak folyamatosan újítani, frissíteni és fejlesztenie kell. Egy termék sem újul meg annyiszor, mint azok a marketing adta tevékenyégek, amelyekkel információt juttatunk el a vásárlókig, hogy fentartsuk a figyelmüket és kiépítsük a bizalmukat.

 

12 pontban összegeztem azokat az aktivitásokat, amelyekkel felfrissítheted a marketingedet és a vevőkkel való kapcsolatodat. Olvasd át őket, majd rendszerezd a meglévő tapasztaltoddal. Gondold át, melyik pontnál mit tudnál tovább fejleszteni a saját vállalkozásodban.

 

1.  Ápold a kapcsolatot az ügyfeleiddel és kérdezd meg őket, hogy számukra mi a fontos.

 

Sokszor megtörténik, hogy mi, akik az értékesítési oldalon állunk, nem ugyanúgy nézünk a saját termékünkre mint a vevő. Nekünk fontos, hogy pénzzé tegyük az árút, hiszen a vállalkozásunk az ügyfelek által származott bevételből él. Viszont megtörténhet, hogy nem figyelünk oda a vevő tényleges igényeire és nem a legmegfelelőbb módon közelítünk feléjük.

 

Vegyünk egy nagyon egyszerű példát: Bútorokat gyártasz és értékesítesz. Tudod azt, hogy az elvégzett munkád megüti a legmagasabb mínőségi mércét. Közben néhány vevő, aki új bútort szeretne, bizonytalan, hogy a megrendelt bútor beleillik-e a lakása stílusában. Ha ezt nem ismered fel és nem kérdezed meg mi a fontos a számukra, a vevő még bizonytalanabb lesz, annak ellenére, hogy a legjobb mínőségi bútort gyártottad le neki. Mindaddig kétségek között lesz, amig el nem készül a bútor. Viszont, ha rákéredezel, végig hallgatod és megfelelő választ adsz neki, már az elején teljes bizalommal lesz irántad

 

Ezért, beszélgess a meglévő ügyfeleiddel. Gondolj arra, hogy minden telefon, sms, e-mail amit tőled kap, erősíti a köztetek levő kapcsolatot és jó úton haladsz afelé, hogy lelkes ügyfeleket építs ki, akik mindíg visszajönnek hozzád tucatmagukkal.

 

2.  Légy stratéga

 

A KKV-k közimerten kevesebb személyzettel és kevesebb forgalommal rendelkeznek a multicégekhez viszonyítva. Mégis, pont ez a KKV-k nagy előnye a multikhoz képest. Sokkal gyorsabban tudnak reagálni a piac megváltozott igényeire, pillanatok alatt véghez viszik a döntéseiket és ezzel lekörözhetik a konkurenciát és a nagy multivállalatokat.

 

Gondolkozz stratégaként. Minden üzleti tevékenységed közelebb vagy messzebb visz a célodhoz. Ezért két dolgot vegyél figyelembe:

 

  • amikor leírod a céged stratégiáját és céljait, fontos, hogy vizuálisan is elképzeld a leírtakat. Ülj le egy csendes helyre és gondold végig, hogyan fog kinézni a sikeres vállalkozásod: ki mit fog csinálni, milyenek lesznek az ügyfelek, hogyan fog kinézni az irodád, mit látsz a beosztottak arcán stb.
  • az alkalmazottakkal együtt állítsd fel a célokat. Időről időre beszélj neki a célokról, fontos tudniuk, hogy hová kell eljutniuk. Ezzel meg fogod emelni a cég iránti elkötelezettségüket és sokkal lelkesebben fogják elvégezni a feladataikat, mert egy csapatnak fogják érezni magukat.

 

Képforrás: Pixabay

 

3. Fogalmazd meg pontosan a vállalkozás küldetését!

 

Vannak olyan vállalkozások, amelyek kitűnnek a tömegből.  Ebben az esetben ez (kifejezetten) nem pénzfüggő. A vásárlóknak az érték kelti fel a figyelmét. Ezeket az értékeket fontos megfogalmazni és belefűzni a vállalkozás marketingstratégiájába, az értékesítésbe, a dizájnba, a szervezetfejlesztésbe vagyis a vállalkozás minden részlegébe.

 

A piac igényei megváltoztak és az árakciók már régen nem vonzóak. A vásárlók is tartozni szeretnének valahova és ezt az értékek által ismerik fel.

 

4. Keress partnereket

 

Senki sem egy sziget az óceán közepén. Ez különösen érvényes a kisebb vállalkozásokra. Egy KKV-nak szüksége van a médiapartnerségre, más üzleti partnerekre, más szolgáltatásokat végző partnerekre (nyomda, grafika …). Beszéld meg ezekkel a partnerekkel, hogyan tudjátok egymás munkáját támogatni. Az egységben az erő és a vásárlók is ezt a partneri erőt fogják látni. A sikeres vállalkozások igazi vonzerővel bírnak. Használd ki!

 

 

5. Ismerd meg a web-es technológiát

 

Nem kell programozóvá válnod, de fontos, hogy egyes tevékenységeket saját magad is megtanulj: tudd, hogyan kell feltölteni egy videót a YouTube-ra vagy hogyan kell beállítani a facebook hirdetést.

 

FONTOS: folyamatosan frissítsd azokat a felületeket, ahol a céged jelen van. Ezen felül pedig mindég vezess be valami újat.

 

 

Képforrás: Pixabay

 

6. Folyamatosan építsd az ügyfélbázisod

 

Folyamatosan gondoskodj az ügyfélbázisodról, fríssítsd, bővítsd és ápold ezeket a kapcsolatokat. Erre a legjobb megoldás a hírlevél. Viszont, ha még eddig nem hírleveleztél rendszeresen, akkor itt az ideje, hogy ezt elkezd. A hírleveleid sikere attól függ, milyen tartalmat osztasz meg az olvasókkal és ezt milyen időközönként teszed. Állítsd be a ritmust és tartsd a tempót!

 

7. Betonozd be a kapcsolatod a meglévő ügyfelekkel

 

Sokkal kevesebb költséggel jár, ha ápolod a meglévő ügyfelekkel a kapcsolatot. Ők már meg vannak győződve arról, hogy megbízható vagy és közvetlenebb módon tudnak hozzád fordulni egy újabb kéréssel. Ezért látogasd meg őket, rendezz a cégeden belül egyszer egy évben ügyféltalálkozót, írj róluk az oldaladon. Bármi szóba jöhet, amivel emeled az ügyfeled, ezzel erősíted a bizalmat és a kötődést.

 

8. Gondold át, mit tudsz automatizálni

 

Ezzel időt és energiát takaríthatsz meg. Pl: fizesd online a számlákat, készíts sablonokat. Rendszeresen levelezz az ügyfélbázisoddal.

 

9. Légy „zöld”

 

Légy környezetvédő és energiatakarékos. Tedd fel magadnak azt a kérdést, mi az, amit én és a cégem megtehetünk ebben az irányban?- Papír és műanyag hulladék szelektálása, energiatakarékos fényforrások …Mindezek jobb közérzetet teremtenek és serkentik a kreativitásod és a felelősségtudatod. Közvetve pedig kihatnak a vállalkozásod marketingstratégiájára.

 

10.  Figyelj oda a munkahelyi környezetedre

 

Az iróasztalod legyen tiszta, a polcaidon a könyveid, a mappák és más dokumentumok legyenek rendszerezve. A tisztaság és a rend kitisztítja a gondolatokat. Helyet hagy az új ötleteknek.

 

AMI FONTOS: tisztítsd folyamatosan a számítógépeden lévő mappákat is. Takarítsd ki a virtuális szemetet, rendszerezd a tudásod, az tapasztalatod, az eredményeidet. Ezek fognak inspirálni a következő időszakban és teret adnak az új ötleteknek és az összefüggéseknek. Káoszban nem lehet alkotni. Pedig egy válllakozás az „alkotásból” él: ügyfélszerzés, kapcsolatok ápolása, termékfejlesztés, marketingstratégia és még sok hasonló terület.

 

 

Képforrás: Pixabay

 

11.  Gondolkodj a „dobozon kívül”

 

Minden, ami nem szokványos, jó esélye van, hogy piaci sikereket érjen el. Ha meghallasz egy új ötletet vagy átfut az agyadon egy „lehetetlen” gondolat, azon kapod magad, hogy azt mondtad: ezt mások sem így csinálják, akkor ÁLLJ meg azon a ponton! Legyen ez a mondat egy figyelmeztető piros lámpa, hogy ez az ötlet működni fog egy jó átgondolt marketing stratégiával.

 

Egyik ügyfelem kozmetikai termékeket forgalmaz. Még csak néhány éve működik a piacon. Kitett az üzlete elé egy fagyis hűtőt. A környezet nagy százalékának ez egy eszement ötlet és természetesen jött a reakció: ezt senki nem csinálja. Itt jön az aprpró! Az üzlet kirakata kicsi és nehéz észrevenni. Viszont a nyári hőségben az emberek megálltak fagyit vásárolni és így meg kellett állniuk a kirakat előtt. Ahhoz, hogy kifizessék a fagyit, be kellett menniük az üzletbe és láss csodát: szinte minden ember körölnézett és a többsége vásárolt is a kirakott termékekből. Ezzel ügyfelem egy ügyfélbázist épített, pedig a fagyinak és a kozmetikai termékeknek semmi közük egymáshoz. Szerintem egy zseniális ötlet!

 

12.  Építs hálózatot!

 

Építs marketing hálózatot! Kösd össze a közösségi oldalaidat a weboldallal és tedd egy jól átgondolt és működő rendszerbe. Határozd meg: mit mikor és hol fogsz megjelentetni, használj képeket, videókat, szövegeket.  A mai techológiának nincs határa és mindenki számára elérhető.

 

 

MOST RAJTAD A SOR. Ha találtál legalább egy olyan pontot, ahol fejlődni tudsz, akkor most azonnal vágj bele. Ne várj a Pistire, a kampány végére, a gyártás elkezdésére, hogy vissza gyere a nyaralásból meg a mit tudom mire. Ezek csak kifogások, bármennyire is logikusnak tűnhetnek.

 

Ha több dolgot is meg szeretnél valósítani, akkor javaslom, hogy kezd az egyszerűbbel és élvezd a fejlődést és a gyarapodás áldásait.

Mišljenje polaznika

VG klub - saznajete drugačiji ugao posmatranja

Šta znači prisustvovati VG treningu? To znači: slušati, čuti nove stvari, ponoviti one koje znamo, saznati za drugačiji ugao posmatranja, izneti svoja iskustva i mišljenje, čuti druga iskustva, razmisliti, unaprediti sebe... Sve to mi je veoma važno, cenim ovu priliku i istovremeno , zahvaljujem na istoj.

 

Vesna Nikolovski, član VG Kluba

.
Teme koje se bave savremenim pitanjima

 

Teme VG Kluba su interesantne i bave se savremenim pitanjima. Meni se otvorio jedan drugi svet u oblasti komunikacije. Preporučujem! Dođite na jedan susret i vratićete se po još infomacija.

 

Melinda Mališić, član VG Kluba 

.