Rešite se treme - 25.VG Klub

Možda vam se desilo da ste trebali govoriti pred nepoznatom osobom ili grupom, a da niste mogli da izustite ni jednu jedinu reč ili ste se zakašljali i počeli da se znojite.

 

U takvim situacijama se obično dešava da se i puls ubrzava i da osoba ne pronalazi svoje mesto. A čest je slučaj brbljanje.

 

Možda je bilo situacija i pri razgovoru sa nekim od ukućana kada ste im trebali saopštiti neku važnu vest ili neprijatan događaj, a da su vam kolena počela drhtati, pojavio se grč u stomaku ili vam se steglo grlo, a da ne govorim o užurbanom korišćenju toaleta!

 

 

 

 

Verujem, da svako od nas je imao neku sličnu situaciju. A svakodnevnom govoru to jednostavno zovemo tremom. Ako ste bar jednom iskusili negativno dejstvo treme, tada znate koliko ona može da upropasti celu situaciju, nekada čak i karijereu i naše odnose.

 

TREMA može da zagospodari nad nama i da preuzme vođstvo nad našim emocijama, a indirektno i nad postupcima. Kao da ima glavnu reč.

 

Trema je hemijski proces koji se aktivira kada se za to pojavljuju „uslovi“, odnosno kodirana uverenja i iskustva u vezi date situacije.

 

Na radionici VG kluba se nećemo zauvek rešiti treme, ali ćemo istražiti njen uzrok. Ako već znamo kada i kako se ona aktivira, onda možemo da pronađemo i lek da ga držimo pod kontrolom, odnosno da ona postane naš saveznik. Trema je veoma korisna i potrebna je u pojedinim situacijama, ali samo do određene granice.

 

Da bi je "obuzdali" prvi korak je da se ona osvesti, a zatim sledi razrada strategije i koraci koje je potrebno vežbati.

 

Upravljanje tremom je kao vožnja bicikle. Jednom naučite da je usmeravate i ona će vam uvek će biti pri ruci, na dovoljnoj razdaljini da je "držite pod okom". Trema može postati pozitivan pokretač, gorivo za motivaciju i energija koja nosi napred.

 

Suočite se sa tremom i učinite je prijateljem.

 

Datum: 05.03.2018.

Mesto: Antona Aškerca 56/6 (prostorije VG blue doo)

Vreme: 19-20,30h

Predavač: Jasminka Grunčić

Radionica je besplatna.

 

Potvrdite vaš dolazak na info@vgtreninzi.rs ili na telefon 063 633 166 (može slobodno i sms smiley )

 

Srdačno, bez treme yes

 

Jasminka Grunčić

 

Mišljenje polaznika

VG klub - saznajete drugačiji ugao posmatranja

Šta znači prisustvovati VG treningu? To znači: slušati, čuti nove stvari, ponoviti one koje znamo, saznati za drugačiji ugao posmatranja, izneti svoja iskustva i mišljenje, čuti druga iskustva, razmisliti, unaprediti sebe... Sve to mi je veoma važno, cenim ovu priliku i istovremeno , zahvaljujem na istoj.

 

Vesna Nikolovski, član VG Kluba

.
Teme koje se bave savremenim pitanjima

 

Teme VG Kluba su interesantne i bave se savremenim pitanjima. Meni se otvorio jedan drugi svet u oblasti komunikacije. Preporučujem! Dođite na jedan susret i vratićete se po još infomacija.

 

Melinda Mališić, član VG Kluba 

.