28.VG klub - metoda lične SWOT analize

Verovatno poznajete ljude iz vašeg okruženja koji lako donose odluke, a neki od njih dugo odlažu svoju odluku (možda neki čekaju na taj momenat i po nekoliko godina). To ne znači da je onim prvima lako, već da imaju lični model ili tehniku kako da zatvore neku situaciju ili reše pitanje sa kojim su se susreli.

 

  • Da li lako donosite odluke?
  • Da li je iza vas nekoliko neprespavanih noći, a odluku još uvek niste doneli jer niste sigurni u njenu ispravnost?
  • Možda strahujete da ne pogrešite ili nepromišljeno se upuštate u sledeći korak koji vas čeka.

 

Vrlo često nismo svesni svojih prednosti niti nedostataka, koje sve šanse imamo iz okruženja koje možemo iskoristiti, a isto tako da prepoznamo opasnosti koje vrebaju na nas.

 

 

 

 

Pre nego što ekonomisti donose odluke, često koriste tzv. SWOT analizu da bi mapirali uticajne faktore neke situacije. Mnogo je lakše doneti odluku kada su nam poznati svi elementi, odnosno koje su prednosti i nedostaci konkretne situacije, odnosno da li se mogu uvideti neke opasnosti ili prepoznati šanse.

 

Na 28.radionici VG kluba ćete naučiti:

  • kako možete koristiti za lične potrebe poznatu SWOT analizu iz sveta ekonomije,
  • kako da definišete i prepoznate šanse,
  • kako tačno da definišete koje su vaše prednosti,
  • kako da okrenete slabosti u vašu korist,
  • i kako da se ophodite prema opasnostima koje ne možete promeniti.

 

Lična SWOT analiza je odlična tehnika samomotivacije koja vas može podržati pri donošenju važnih odluka. Ukoliko je naučite, dobićete samo još jedan vid podsticaja da unapredite vaš život, a isto tako da budete odlučni u vezi nekih poslovnih koraka.

 

Datum: 04.06.2018 (prvi ponedeljak u mesecu)

 

Vreme: 19-20,30h

 

Radionice VG kluba su besplatne.

 

Radionicu vodi Jasminka Grunčič, poslovni trener i NLP trener

 

Prijava: info@vgtreninzi.rs  odnosno telefonom 063 633 166. Ako koristite društvenu mrežu Facebook, za prijavu možete iskorsititi stranicu Jasminka Grunčić - VG treninzi

 

Mišljenje polaznika

VG klub - saznajete drugačiji ugao posmatranja

Šta znači prisustvovati VG treningu? To znači: slušati, čuti nove stvari, ponoviti one koje znamo, saznati za drugačiji ugao posmatranja, izneti svoja iskustva i mišljenje, čuti druga iskustva, razmisliti, unaprediti sebe... Sve to mi je veoma važno, cenim ovu priliku i istovremeno , zahvaljujem na istoj.

 

Vesna Nikolovski, član VG Kluba

.
Teme koje se bave savremenim pitanjima

 

Teme VG Kluba su interesantne i bave se savremenim pitanjima. Meni se otvorio jedan drugi svet u oblasti komunikacije. Preporučujem! Dođite na jedan susret i vratićete se po još infomacija.

 

Melinda Mališić, član VG Kluba 

.